№ 1 в югозападна България химическо чистене
тел.: 0888 861 257
BG | EN

Химическо чистeне

Същността на процеса е почистване на текстилни и кожени изделия в органичен разтворител, при което се отстраняват предимно мастните замърсявания. Целта е да се поддържа добрия външен вид на изделията при максимален ефект на почистване за най-кратко време и при минимален разход на разтворител в съответствие с екологичните изисквания на нашето време.
 
Химическото чистене е най-подходящият метод за почистване на чувствителни към водна обработка материи като естествена коприна, вискоза, вълнени изделия, кожи. По този начин се предотвратява свиването, степването и деформирането на текстилните изделия. Естественото обезмасляване на кожите се предотвратява чрез ползването на подходящи намаслители по време на химическото чистене.
 

Химическо чистене РОСА има 2 ателиета за химическо чистене в гр.Благоевград намиращи се  на ул.Владо Черноземски 10 и бул. Св. Димитър Солунски 66, както и 2 обществени перални, намиращи се на ул.Свобода Бъчварова 12 (в общежитията на Американски университет) и Зеленодолско шосе(преди Metro, в сградатана Растителна защита). Те са оборудвани със съвременни машини на утвърдени производители: BÖWE- Германия, TREVIL– Италия, GIRBAU– Испания, MAYTAG- САЩ и др. Препаратите, деташиращите средства и усилвателите, които се използват са на лидера в тази област BÜFA– Германия. Те са напълно безопасни за тъканите.

Многообразието от материи, навлезли в бита ни, аксесоарите към дрехите и подлепващите материали, изискват много професионален опит и компетентност, с които ние можем да Ви бъдем полезни.

Разполагаме с пълната гама от професионална техника за извършване на парно гладене – парогладачни манекени, маси и преси, за да придадем завършен и естетичен вид на изделията след химическо чистене.
 
Като допълнителна услуга, ние предлагаме парно гладене на изпрани от клиентите дрехи и битови текстилни изделия.